Maurice groeide op in een Schiedams binnen-vaartgezin en was altijd al met bootjes en water bezig. “Mijn opa en oma waren eind jaren ’60 heel vooruitstrevend en bezaten schepen. Na het overlijden van mijn opa wilde mijn vader en zijn broers de schepen verkopen. Zodoende kwam er tijdelijk personeel aan boord. De schepen werden verkocht, maar omdat de arbeidsmarkt zo slecht was, besloten mijn ouders de medewerkers ‘gewoon’ door te betalen. Dat geeft wel aan hoe verbonden zij met hun medewerkers waren. Op een dag kregen mijn ouders de aanvraag om het personeel van hen te huren; het idee van een uitzendbureau voor nautisch personeel werd geboren. En dit doen we tot op de dag van vandaag nog steeds. We bedienen bruggen en sluizen, leveren personeel aan de binnenvaart en bemannen veerdiensten en waterbussen. Van matrozen, stuurmannen, kapiteins tot brug- en sluiswachters. Wij leveren met liefde de juiste mens op de juiste plaats.”

Tijdens zijn opleiding aan het Scheepvaarttransport College in Rotterdam ging Maurice als stagiair aan de slag bij Gans Transport in Rhoon. “Daar leerde ik het klappen van de zweep. Van zeeschepen inklaren, mensen ophalen tot financiën regelen. Ik vond het allemaal te gek! Een jongeman van 20 jaar was ik, maar wel eentje met een rugzak vol ervaring, ook in de horeca. Ik wist wat keihard werken inhield. De directeur bij Gans Transport adviseerde mij om voor mezelf te beginnen. Zo gezegd, zo gedaan. En van die keuze heb ik nog geen dag spijt gehad. Of het nu gaat om woon-werkverkeer, de dagelijkse reis naar school of gewoon recreatief, onze veerdiensten en snelle waterbussen brengen mensen van A naar B en C. Sinds januari van dit jaar is Blue Amigo de exploitant van het openbaar personenvervoer over water tussen Rotterdam en de regio Drechtsteden; de waterbus van Blue Amigo. Hoe gaaf is het om deze zomer lekker met je fiets op de waterbus te stappen richting Dordrecht of Rotterdam om daar een terrasje te pakken? Je staat niet in de file, betaalt een stuk minder en je hebt ook nog eens een fantastisch uitzicht over het water! Echt een geweldig project en een mooie aanvulling op de waterbusverbinding in Antwerpen die wij ook exploiteren sinds 2017.”

Sinds vorig jaar is de naam Swets Nautical Services veranderd in Blue Amigo. “Marketingtechnisch past deze naam op dit moment beter bij ons. We zijn één grote familie van professionals met een passie voor water en hebben alles aan boord voor het creëren van connecties en het maken van matches voor onze reizigers, opdrachtgevers, medewerkers en leveranciers. Samen met andere ondernemers wil Blue Amigo nog sterker en groter worden. PIER14 is daar een goed voorbeeld van. Op dit nieuwe stukje Zwijndrecht aan het water gaan we een vernieuwende waterlocatie neerzetten. Op PIER14 komt een ideale mix van kantoor- en bedrijfsunits, verdeeld over meer dan 78.000m2.” Door de unieke ligging is PIER14 onlosmakelijk verbonden met nautische nostalgie.

Zowel via het water als het land is onder andere Rotterdam goed bereikbaar. Een inspirerende metropool om je als nautische ondernemer vlakbij te vestigen. De Oude Maas is tussen Dordrecht en Zwijndrecht de drukste waterweg van Nederland met maar liefst 150.000 passerende schepen per jaar. “Inmiddels hebben we al een aantal bedrijven gevonden die zich willen vestigen, van een bedrijf in scheepselektra en reparatiewerf tot een horeca-onderneming. En uiteraard komt er ook een halte voor de waterbus. Bereikbaarheid en duurzaamheid zijn heel belangrijk in onze samenleving. In 2024 hopen we deze geweldige locatie te openen.”

Blue Amigo is de verbindende partner, persoonlijk en betrokken. “We denken in kansen en oplossingen en regelen alles voor iedereen. Daar zijn we goed in en beleven we plezier aan. We hebben alle diensten aan boord. Full service met een lach. Dat is Blue Amigo!”